Webradio Engelse Koormuziek
Misschien kijkt u wel eens naar 'Songs of Praise' op de BBC of misschien herinnert u zich het huwelijk van Prins William destijds. Dan weet u hoe prachtig Engelse koormuziek kan zijn. De meerstemmige melodieën van de hymns, maar ook de feestelijk plechtige koorgewaden maken het een bijzondere ervaring. De Anglicaanse Evensongs zijn eveneens een prachtige ervaring om mee te maken.

Het Choir of King's College Cambridge is misschien wel het beste voorbeeld van de indrukwekkende, eeuwenoude Engelse koortraditie. De wortels van het ensemble liggen in de vijftiende eeuw, toen Henry VI een jongenskoor oprichtte om dagelijks in zijn kapel te zingen. Inmiddels is het dertigkoppige ensemble wereldwijd geliefd, hoewel het niet vaak concerten buiten Engeland geeft.

De lange en geliefde Engelse koortraditie is niet alleen in ere gehouden door de fantastische koren die het land voortbracht, ook veel componisten zorgden voor uitbreiding en vernieuwing van het repertoire. Charles Parry, wiens stijl stevig is beïnvloed door Bach en Brahms, en Charles Stanford behoorden eind negentiende eeuw tot de muzikale vaandeldragers van hun land. Leerling Vaughan Willams groeide zelfs uit tot een van de belangrijkste componisten die Engeland ooit heeft gekend. En ten slotte kunnen natuurlijk ook John Rutter en Herbert Howells niet ongenoemd blijven.

De muziek is van prima kwaliteit. Geen reclame-onderbrekingen, geen soundprocessing, geen compressie, geen limiter. En daardoor een zeer goede transient audio weergave. Pure muziek, zonder enige bewerking! U kunt kiezen uit drie streams, waarvan twee in hoge kwaliteit en een in goede kwaliteit met minimaal dataverbruik. Handig voor onderweg op je mobiel!

Veel luisterplezier! 
Koor Cambridge


Kings Chapel


Winchester Chapel


Kings Chapel


John's Choir

  listen live pause       mp3 (192 kb)       

King's Chapel Cambridge


King's College Choir